Ziggo webmailZiggo webmail

Ziggo is de grootste internet provider van Nederland en biedt Ziggo Webmail aan. Begin dit jaar waren er in Nederland 4.000.000 huishoudens die een dienst afnamen van deze kabeltelevisie en internet provider. 3.000.000 mensen huishoudens maakten gebruik van de internetdiensten. Wanneer je internet afneemt van deze provider krijg je daarbij gratis een e-mailadres. Dit is jouw Ziggo mail.


Diensten naast Ziggo webmail

De basis dienstverlening van Ziggo is het aanbieden van radio en televisie. Wanneer je een regulier basisabonnement hebt krijg je 25 analoge zenders en nog eens 30 digitale. Analoge zenders zijn op elke televisie te ontvangen. Ook is het mogelijk aanvullende kanalen af te nemen. Deze worden normaal versleuteld verstuurd. Om deze te kunnen bekijken heb je een moderne tv nodig of een speciale DVB-C tuner. Naast de radio en televisie diensten levert het bedrijf ook internet diensten. Onderdeel hiervan is de Ziggo webmail. Als klant kan je online snel je e-mail inzien, schrijven en archiveren. Allemaal zonder de installatie van een speciaal programma op de computer. Hierdoor is de webmail een veel gebruikte manier op openbare computers en op vakantie.

Deze aanbieder staat bekend als partner van de Ziggo Dome. Een grote concerthal naast de Amsterdam Arena. Grote Nederlandse en buitenlandse artiesten treden hier op.

Aantal e-mailadressen

Niet alle klanten van Ziggo krijgen automatisch een e-mailadres. Het ligt eraan welke diensten je af neemt bij de provider.
Televisie
Als je enkel televisie afneemt krijg je geen e-mailadres van Ziggo.

Televisie + Internet
E-mailadressen: 6
Aliassen: 10
Opslagruimte e-mail: 5 GB
Online opslagruimte: 10 GB

Televisie + Bellen
E-mailadressen: 1
Aliassen: 10
Opslagruimte e-mail: 5 GB
Online opslagruimte: 10 GB

Televisie + Internet + Bellen
E-mailadressen: 6
Aliassen: 10
Opslagruimte e-mail: 5 GB
Online opslagruimte: 10 GB

POP3 instellingen

POP3 is een manier waarop de e-mails vanuit de server op de computer gedownload worden. Het voordeel hiervan is dat je inbox moeilijk vol kan lopen aangezien je computer vaak veel ruimte heeft. Daarnaast kan je ook offline je berichten lezen.

POP3-instellingen

Inkomende serverinstellingen: pop.ziggo.nl
Serverpoort: 995
Verificatie vereist/identiteitscontrole: ja
Type versleuteling: TLS / SSL

IMAP instellingen

Met de IMAP variant bekijk je de mail direct vanuit de server. Handig wanneer je meerdere devices zoals mobiel en tablet maar je bent wel gebonden aan de beperkte ruimte op de server.

Inkomende serverinstellingen: imap.ziggo.nl
Serverpoort: 993
Type versleuteling: TLS/SSL
Gebruikersnaam: je volledige e-mailadres (inclusief @ziggo.nl)
Wachtwoord: het wachtwoord van je e-mailaccount

SMTP (uitgaande) instellingen

Ook voor de uitgaande instellingen dien je specifiek de gegevens van deze aanbieder in te vullen.

Uitgaande serverinstellingen
Gebruikersnaam: je volledige e-mailadres ( inclusief @ziggo.nl)
Wachtwoord: het wachtwoord van je e-mailaccount
Server: smtp.ziggo.nl
Serverpoort: 587
Type versleuteling: STARTTLS (indien beschikbaar) / TLS / SSL
Verificatie vereist/identiteitscontrole: ja

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen

Zeker bij het gebruik van deze mailtechniek kan het soms zijn dat je je wachtwoord vergeet. Bij een programma op je computer onthoudt je computer deze nu is dat echter niet het geval. Tijd dus om een nieuw wachtwoord op te vragen.

Je wachtwoord wijzigen kan op Mijn Ziggo, hier heb je meerdere mogelijkheden zoals het aanmaken van andere e-mailadressen of het aanpassen van je spamfilters.