XS4ALL webmail

XS4ALL webmail inloggen

Inloggen op XS4ALL webmail?

Net als de meeste internet aanbieders heeft ook deze aanbieder de mogelijkheid om e-mail te gebruiken. XS4ALL webmail is de variant waarbij je online kan inloggen zonder een e-mailprogramma te hoeven installeren.

De voordelen hiervan zijn dat je overal op elke computer bij je mail kan. Je dient wel altijd je wachtwoord in te vullen waarbij bijvoorbeeld Outlook dit voor je onthoudt.

Over XS4ALL Webmail

We kennen in Nederland al langer de afkorting XS4ALL, maar we spreken dit natuurlijk uit als 'Access for all', de Engelse vertaling van toegangr voo iedereen. XS4ALL is de op twee na oudste internetprovider van Nederland en daardoor een bekende naam als aanbieder van internet.

Sinds de oprichting in 1993 is het een zeer succesvol bedrijf. Wat eerst begon als een experiment van een hackersorganisatie is uitgegroeid tot een speciale internetprovider. XS4ALL neemt namelijk als één van de weinige aanbieders actief een standpunt in politieke vraagstukken rondom internet.

In 1998 is KPN een dochteronderneming geworden van KPN. Daarna zijn er nog verschillende overnames geweest van onder andere HCCnet en Demon Internet. Deze klanten zijn omgezet naar XS4ALL klanten.

Specificaties XS4ALL webmail

Bij XS4ALL krijg je per e-mailadres 25 GB ruimte in de webmail. In totaal mag je als XS4ALL klant maximaal zes e-mailadressen aanmaken, waarmee je in totaal tot wel 150 Gigabyte aan ruimte voor al je XS4ALL webmail hebt.

POP3-instellingen XS4ALL webbmail

Inkomende POP3 server: pop.xs4all.nl
Uitgaande mailserver: smtp.xs4all.nl

Gebruikersnaam: Loginnaam uw XS4ALL beheer- of popaccount

Poort inkomende server (pop3): SSL poort 995
Poort uitgaande server (smtp): SSL poort 465 / TLS poort 587

IMAP-instellingen Ziggo Mail

Met de IMAP-variant bekijk je de mail direct vanuit de server. Handig wanneer je meerdere devices zoals mobiel en tablet, maar je bent wel gebonden aan de beperkte ruimte op de server.

Gebruikersnaam: uw XS4ALL beheer- of popaccount
Server voor binnenkomende e-mail (IMAP): imap.xs4all.nl (SSL poort 993 / TLS poort 143)
Poort binnenkomende e-mail (IMAP): SSL poort 993 / TLS poort 143

Server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp.xs4all.nl
Poort uitgaande e-mail: SSL poort 465 / TLS poort 587

Hoe kan ik mijn Ziggo webmail wachtwoord wijzigen?

Zeker bij het gebruik van deze mailtechniek kan het soms zijn dat je je wachtwoord vergeet. Bij een programma op je computer onthoudt je computer deze nu is dat echter niet het geval. Tijd dus om een nieuw wachtwoord op te vragen.

Het wachtwoord wijzigen van je XS4ALL mailbox doe je via Mijn XS4ALL. Klik daar op "E-mailaccount instellen". Kies het e-mailaccount waarvan je het wachtwoord wilt aanpassen. Klik vervolgens op "Wachtwoord wijzigen". Voer eerst je huidige wachtwoord in. Eronder voert je het nieuwe wachtwoord in.