XS4ALL webmail

XS4ALL webmail

We kennen in Nederland al langer de afkorting XS4ALL maar we spreken dit natuurlijk uit voor Acces for all. De Engelse vertaling van toegang voo iedereen. XS4ALL is de op twee na oudste internet provider van Nederland en daardoor een bekende naam als aanbieder van internet. Sinds de oprichting in 1993 is het een zeer succesvol bedrijf. Wat eerst begon als een experiment van een hackersorganisatie is uitgegroeid tot een speciale internetprovider. XS4ALL neemt namelijk als één van de weinige aanbieders actief een standpunt in politieke vraagstukken rondom internet.

In 1998 is KPN een dochteronderneming geworden van KPN. Daarna zijn er nog verschillende overnames geweest van onder andere HCCnet en Demon Internet. Deze klanten zijn omgezet naar XS4ALL klanten.

De XS4ALL webmail gebruiken

Net als de meeste internet aanbieders heeft ook deze aanbieder de mogelijkheid om e-mail te gebruiken. XS4ALL webmail is de variant waarbij je online kan inloggen zonder een e-mailprogramma te hoeven installeren. De voordelen hiervan zijn dat je overal op elke computer bij je mail kan. Je dient wel altijd je wachtwoord in te vullen waarbij bijvoorbeeld Outlook dit voor je onthoud.

Specificaties

Opslagruimte e-mailbox: 1,5 GB

Aantal e-mailadressen: 6

Totale opslagruimte: 6 GB

POP3 instellingen

Inkomende POP3 server: pop.xs4all.nl
Uitgaande mailserver: smtp.xs4all.nl

Gebruikersnaam: Loginnaam uw XS4ALL beheer- of popaccount

Poort inkomende server (pop3): SSL poort 995
Poort uitgaande server (smtp): SSL poort 465 / TLS poort 587

IMAP instellingen

Gebruikersnaam: uw XS4ALL beheer- of popaccount
Server voor binnenkomende e-mail (IMAP): imap.xs4all.nl (SSL poort 993 / TLS poort 143)
Poort binnenkomende e-mail (IMAP): SSL poort 993 / TLS poort 143
Server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp.xs4all.nl
Poort uitgaande e-mail: SSL poort 465 / TLS poort 587