UPC webmail inloggen

voorbeeldbanner

UPC webmail

Inloggen op UPC webmail?

UPC was voorheen de grootste aanbieder van televisie, internet diensten en telefonie in Nederland. De afkorting UPC staat voor United Pan-European Communications.

Een aantal jaar geleden hadden ze nog 1.700.000 huishoudens die hun diensten afnamen. Recent is het bedrijf samen gegaan met het zusterbedrijf Ziggo waarbij de naam UPC vervangen is door Ziggo.

Voordelen van UPC webmail

Net als alle webmail varianten kan je ook UPC webmail gemakkelijk benaderen via het internet. Dit maakt het niet nodig speciale programma’s zoals Outlook of Windows Live mail te gebruiken om je mail in te lezen.

Dat is vooral handig wanneer je op vakantie bent of even niet in bezit van je eigen laptop of desktop computer. De webmail varianten worden visueel steeds aantrekkelijker waardoor je het verschil bijna niet merkt met een programma op je computer.

Ook werkt het versturen en ontvangen van e-mail net zo gemakkelijk. Door gebruik te maken van de online editor kan je prima mooie mails schrijven waarin je de mogelijkheid hebt om bijlages toe te voegen en tekst op te maken. Deze functionaliteiten ken je natuurlijk van je offline e-mailprogramma zoals Outlook Express of Live mail.

UPC webmail inloggen en instellingen

POP3 instellingen UPC webmail
Aangezien deze dienstverlener over genomen is door Ziggo zijn de POP3 instellingen ook verandert. Deze zijn nu gelijk als die van de nieuwe eigenaar.

Let op: Gebruik de POP3-instellingen alleen als je e-mailprogramma geen IMAP ondersteunt en je je e-mails alleen op één apparaat wilt lezen. In alle andere gevallen raden we je aan om IMAP te gebruiken.

Inkomende serverinstellingen
server: pop.ziggo.nl
serverpoort: 995
verificatie vereist: ja
type versleuteling: TLS/SSL
gebruikersnaam: volledig e-mailadres
wachtwoord: je e-mailwachtwoord

Uitgaande serverinstellingen (SMTP)
server: smtp.ziggo.nl
serverpoort: 587
type versleuteling: STARTTLS, TLS of SSL
verificatie vereist: Ja
gebruikersnaam: volledig e-mailadres
wachtwoord: je e-mailwachtwoord

IMAP instellingen UPC webmail
Gebruik bij voorkeur de IMAP-instellingen voor het instellen van e-mail op je pc, tablet of smartphone. Hiermee blijft je e-mail beschikbaar op meerdere apparaten.

Inkomende serverinstellingen
Server: imap.ziggo.nl
Serverpoort: 993
Type versleuteling: TLS/SSL
Verificatie vereist: Ja
Gebruikersnaam: volledig e-mailadres
Wachtwoord: je e-mailwachtwoord

Uitgaande serverinstellingen
Server: smtp.ziggo.nl
Serverpoort: 587
Type versleuteling: STARTTLS, TLS of SSL
Verificatie vereist: Ja
Gebruikersnaam: volledig e-mailadres
Wachtwoord: je e-mailwachtwoord