Telfort webmail inloggen

Telfort webmail

Wanneer je een Telfort abonnement hebt krijg je daarbij één e-mailadres. Deze kan je gemakkelijk benaderen van de Telfort webmail. Via deze webmail kan je je e-mails bekijken en versturen. Aangezien je dit allemaal doet via een webpagina betekend dit dat je geen programma’s hoeft te installeren en ook dat het overal bereikbaar is.

Specificaties van de Telfort webmail

De e-mailbox van Telfort heeft een grootte van 1024 MB. Dit is een beperkte ruimte. Wel kan je nog meer e-mailboxen aanmaken via het systeem, tot 4 stuks in totaal. Ook is het mogelijk aliassen aan te maken. Dit is een anders e-mailadres die wel in dezelfde box terecht komt.

In tegenstelling tot vele concurrerende mailproviders biedt Telfort niet de mogelijkheid aan je wachtwoord en gebruikersnaam te onthouden. Om dit wel voor elkaar te krijgen is het mogelijk een wachtwoord manager te gebruiker op je computer. Met het niet aanbieden van deze optie lijkt het alsof ze verwachten dat de online variant van hun e-mail voornamelijk gebruikt zal worden op openbare computers. Hier is het niet verstandig je wachtwoord te laten onthouden aangezien andere mensen dan toegang kunnen krijgen tot jouw inbox.

Specificaties

Opslagruimte e-mailbox: 1024 MB

Aantal e-mailadressen: vier

POP3 instellingen

Inkomende POP3 server: pop3.telfort.nl
Uitgaande mailserver: smtp.telfort.nl

Gebruikersnaam: Vul je gebruikersnaam in inclusief @telfort.nl

Poort inkomende server (pop3): 110
Poort uitgaande server (smtp): 25

IMAP instellingen

Gebruikersnaam: Vul hier je volledige e-mailadres in
Server voor binnenkomende e-mail (IMAP): imap.telfort.nl
Poort binnenkomende e-mail (IMAP): 993  vink ssl aan
Server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp.telfort.nl
Poort uitgaande e-mail: 587