Tele2 webmail

Tele2 webmail inloggen

Inloggen op Tele2 webmail?

Als klant bij Tele2 krijg je altijd 1 e-mailadres toegewezen. Je logt in op TELE2 webmail met je MijnTele2 inloggegevens.

In Nederland staat het Zweedse Tele2 voornamelijk bekend als de budget aanbieder voor telecomdiensten. Maar ook datanetwerken en internetdiensten zijn onderdeel van het pakket wat Tele2 aanbiedt. Naast Nederland vind je deze aanbieder ook in Zweden, Duitsland en Oostenrijk. In 2021 zijn ook Zonnet en Versatel e-mailadressen via TELE2 webmail bereikbaar. Tele2 is onderdeel van T-mobile.

Tele2 webmail gebruiken

Als klant van Tele2 krijg je de mogelijkheid gebruik te maken van Tele2 webmail. Hiermee kun je gemakkelijk online inloggen op de e-maildienst. Naast de webmail variant is het ook mogelijk een verbinding te maken via POP3.

Voordelen van Tele2 webmail

De voordelen van Tele2 webmail zijn voornamelijk dat je overal online kan inloggen, dit op elke (eventueel openbare) computer. Er is geen installatie nodig om je e-mail in te kijken. Natuurlijk is er meer mogelijk de dan enkel de Tele2 webmail. Deze kan je namelijk ook instellen op je pc, tablet of mobiel. Hierdoor kan je jouw berichten downloaden naar je computer en ook offline inlezen.

Tele2 webmail opslagruimte en aantal e-mailadressen

Klanten van Tele2 krijgen automatisch een Tele2 e-mailadres. De beschikbare ruimte in de Tele2 inbox is 30 MB. Het percentage linksonder in beeld geeft aan hoe vol de Tele2 inbox is. Bij een percentage hoger dan 80 procent kunnen e-mails soms niet meer goed binnenkomen.

POP3-instellingen Tele Webmail (Tele2 Mail)

POP3 is een manier waarop de e-mails vanuit de server op de computer gedownload worden. Het voordeel hiervan is dat je inbox moeilijk vol kan lopen aangezien je computer vaak veel ruimte heeft. Daarnaast kan je ook offline je berichten lezen.

POP3-instellingen Tele2 webmail
Inkomende e-mail (POP3): pop.tele2.nl
Poortnummer (POP3): 110
Server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp.tele2.nl
Poort uitgaande mail: 587
Selecteer de optie ‘Voor de server voor uitgaande email (SMTP) is verificatie vereist’.

IMAP-instellingen Tele2 webmail

Met de IMAP-variant bekijk je de mail direct vanuit de server. Handig wanneer je meerdere devices zoals mobiel en tablet, maar je bent wel gebonden aan de beperkte ruimte op de server.

Server: imap.tele2.nl
Poort: 143 met StartTLS

Werkt dit niet, probeer dan:
Server: imap.tele2.nl
Poort: 993 met SSL

SMTP-instellingen Tele2 webmail

Ook voor de uitgaande instellingen dien je specifiek de gegevens van Tele2 in te vullen.

Server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp.tele2.nl
Poort uitgaande mail: 587
Selecteer de optie ‘Voor de server voor uitgaande email (SMTP) is verificatie vereist’.

Hoe kan ik mijn Tele2 webmail wachtwoord wijzigen?

Zeker bij het gebruik van webmail kan het soms zijn dat je je wachtwoord vergeet. Tijd dus om een nieuw wachtwoord op te vragen.

Je wachtwoord wijzigen kan op Mijn Tele2, waar je aangeeft dat je jouw Tele2 webmail wachtwoord vergeten bent. Vul je Tele2 gebruikersnaam in en volg de stappen om een nieuw Tele2 wachtwoord aan te maken.