tele2 webmail

Stap 1: klik de bovenstaande button

Stap 2: klik in de rechterbovenhoek op “Webmail”

Stap 3: Login op je account

Tele2 webmail

In Nederland staat het Zweedse Tele2 voornamelijk bekend als de budget aanbieder voor telecom diensten. Maar ook datanetwerken en internetdiensten zijn onderdeel van het pakket wat Tele2 aanbiedt. Naast Nederland vind je deze aanbieder ook in Zweden, Duitsland en Oostenrijk.

Tele2 webmail gebruiken

Klanten krijgen de mogelijkheid gebruik te maken van de Tele2 webmail. Hiermee kan men gemakkelijk online inloggen op de e-maildienst. Naast de webmail variant is het ook mogelijk een verbind te maken via POP3. De voordelen van Tele2 webmail zijn voornamelijk dat je overal online kan inloggen, dit op elke (eventueel openbare) computer. Er is geen installatie nodig om je e-mail in te kijken. Nadeel is echter dat zonder internet je niet bij je eerder geschreven e-mails kan komen. Deze variant van het bekijken van account wordt vaak gebruikt door mensen die veel gebruiken van verschillende computers om in te loggen. Bijvoorbeeld omdat je veel moet reizen of omdat je geen eigen computer hebt.

Natuurlijk is er meer mogelijk de dan enkel de Tele2 webmail. Deze kan je namelijk ook instellen op je pc, tablet of mobiel. Hierdoor kan je jouw berichten downloaden naar je computer en ook offline inlezen. Nadeel is wel dat deze na het downloaden niet meer online bereikbaar zijn.

Specificaties

Opslagruimte e-mailbox:  Onbekend

Aantal e-mailadressen: Onbekend

POP3 instellingen

Gebruikersnaam: Vul je gebruikersnaam in exclusief het @tele2.nl deel
Wachtwoord: Gebruik hetzelfde wachtwoord als Mijntele2

Inkomende POP3 server: pop.tele2.nl
Uitgaande mailserver: smtp.tele2.nl
Poort inkomende server (pop3): 110
Poort uitgaande server (smtp): 587 (verificatie vereist aanvinken)

IMAP instellingen

Op dit moment ondersteund Tele2 geen IMAP