Solcon webmail

Solcon webmail

Al enkele jaren op rij is het bedrijf wat de Solcon webmail aanbiedt uitgeroepen door de consumentenbond tot de beste provider. Ook de huidige klanten geven Solcon een erg hoge score, voor de alles in één dienst is dit een 8,0. De persoonlijke service en aandacht is een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van dit bedrijf. Ook op het gebied van innovatie en veiligheid willen ze voorop lopen en dit lukt goed.

Diensten naast Solcon webmail

Als totaalaanbieder is internet één van de eerste diensten waar je aan denkt. Dit is dan ook het kernproduct van deze organisatie. Daarbij is gekomen het aanbieden van TV. Dit met vele interactieve mogelijkheden, denk hierbij aan TV gemist, TV pauzeren en het bekijken van een uitzending op je tablet.
Ook als telecomprovider zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan je gemakkelijk bellen naar mobiel en vaste nummers. Kan je mobiel internetten en betaal je enkel voor wat je gebruikt. Communiceren is een van je eerste persoonlijke behoeften. Hetzij het met je gezin, met vrienden, familie of op het werk. Hierbij is het handig om goed overzicht te kunnen houden. Met een overzichtelijke webmail en alle andere diensten, zoals een agenda, kun je veel beter overzicht houden. Met Solcon Secure webmail heb je overal toegang en is je e-mail beschikbaar op meerdere mobiele apparaten. Hierdoor kun jij snel een e-mail versturen en ook gemakkelijk al je e-mail en andere zaken beheren. Solcon zorgt ervoor dat jij kunt internetten is een zo veilig mogelijke omgeving.

Alles in één

Solcon Secure Webmail biedt je een volledig pakket door verschillende diensten in één aan te bieden. Naast de webmail kun jij afspraken vastleggen, gedeelde agenda’s inzien en ook taken en notities maken in de agenda. Heb je bestanden waar je gemakkelijk bij moet kunnen? Deze kunnen veilig en betrouwbaar op de Qdisk opgeslagen worden. Hierbij maakt het niet uit of deze bestanden groot of klein zijn. Alle bestanden worden verstuurd en door middel van een wachtwoord versleuteld. Werk je vervolgens op een ander apparaat? Al je bestanden, e-mails en gedeelde agenda’s worden gesynchroniseerd op de mobiele apparaten die jij in gebruik hebt.

Wat zit er in het pakket?

Het voordeel is dat jij overal toegang hebt tot je webmail. Daarnaast is het mogelijk om in je agenda een videoconference te doen. Dit is heel gemakkelijk wanneer je bijvoorbeeld thuis aan het werk bent. Bij de Solcon Secure webmail krijg je standaard een domein, met daarbij 5 verschillende accounts en mailboxen. Hierbij is er 5 GB aan ruimte beschikbaar en je bestanden kun je opslaan op de Qdisk met maar liefst 25 GB ruimte. Tevens kun je 10 verschillende aliassen aanmaken. Heel handig wanneer je al je email op hetzelfde adres wilt ontvangen.

Aantal e-mailadressen

De Solcon webmail is er te krijgen in verschillende varianten. Een instapmodel waarbij je slechts 1 e-mailadres hebt en duurdere varianten waarbij je gebruik mag maken van 5 adressen. Zo kan je de gehele familie laten mailen.

POP3 instellingen

POP3 is een manier waarop de e-mails vanuit de server op de computer gedownload worden. Het voordeel hiervan is dat je inbox moeilijk vol kan lopen aangezien je computer vaak veel ruimte heeft. Daarnaast kan je ook offline je berichten lezen.

POP3-instellingen

Inkomende serverinstellingen: pop.solcon.nl
Serverpoort: 110

IMAP instellingen

Met de IMAP variant bekijk je de mail direct vanuit de server. Handig wanneer je meerdere devices zoals mobiel en tablet maar je bent wel gebonden aan de beperkte ruimte op de server.

Inkomende serverinstellingen: imap.solcon.nl
Serverpoort: 143

SMTP (uitgaande) instellingen

Ook voor de uitgaande instellingen dien je specifiek de gegevens van deze aanbieder in te vullen.

Uitgaande serverinstellingen
Server: mail.solcon.nl
Serverpoort: 25

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen

Door in te loggen op je mijn Solcon is het mogelijk een nieuw wachtwoord aan te vragen. Deze wordt daarna gestuurd via een sms of bij een ander bekend e-mailadres.