Outlook webmail tips om het overzichtelijk te houden

Je Outlook webmail overzichtelijk houden? 10 tips

Met deze Outlook webmail tips zorg je voor perfect overzicht in je Outlook inbox. Webmaildiensten zoals Outlook zijn erg populair. Ten eerste omdat ze helemaal gratis zijn, maar vooral ook omdat je overal ter wereld toegang hebt tot je eigen e-mail. Je bent niet afhankelijk van een programma op je computer. Iedereen die Hotmail of Live mail gebruikte, is overgezet naar een Outlook e-mailaccount.

Outlook is heel strak vormgegeven en past bij de stijl van Windows. Maar ondanks het minimalistische ontwerp kan het best lastig zijn om het overzicht te bewaren. Hoe zorg je er nou voor dat je al je mail in Outlook webmail overzichtelijk houdt? Hoe maak je het beste gebruik van de 15 GB opslaglimiet en wat zijn de beste Outlook webmail tips?

Tip 1: gebruik een programma voor je e-mail

Top 10 Outlook webmail tips voor overzicht Hier enkele goede tips om Outlook webmail overzichtelijk te houden:
  1. Markeer belangrijke mails door het rode vlaggetje voor het onderwerp van de mail te activeren.
  2. Zet je belangrijkste mailtjes altijd bovenaan (klik daarvoor op de punaise voor het onderwerp)
  3. Handel nieuwe e-mail snel af. Reageer op binnenkomende mail en verwijder onbelangrijke mails, zoals nieuwsbrieven, meldingen van van je social media, bevestigingsmails of aanmeldmails en automatische antwoordmails.
  4. Wil je een bepaalde mail in Outlook toch bewaren? Maak dan gebruik van het archief, of maak mappen aan waar je deze mails naartoe verplaatst.
  5. Heb je veel last van spam of nieuwsbrieven waar je je niet voor kunt afmelden, of is de afmeldknop in een bepaalde nieuwsbrief lastig te vinden? In Outlook webmail meld je je snel en eenvoudig af door de optie ‘Afmelden’ onderaan de mail aan te klikken. Outlook filtert deze mails dan automatisch voor je.
  6. Maak gebruik van het Outlook spamfilter. Daarmee komt ongewenste of gevaarlijke mail niet meer in je inbox terecht.
  7. Maak mappen aan waarmee je binnenkomende mail een label geeft en ze verplaatst. Binnen Outlook webmail maak je handig je eigen gepersonaliseerde mappen, maar ook postbussen of categorieën aan.
  8. Om snel een groep mails naar een map te verplaatsen, maak je gebruik van de Outlook filters, zoeken of sorteerfuncties. De zoekbox vind je in Outlook webmail links bovenin. Sorteer of filter berichten op onderwerp, naam, datum of status (gelezen, ongelezen).
  9. Maak e-mailregels aan. Het aanmaken van rules of regels in Outlook webmail doe je bij “instellingen”, ga vervolgens naar “opties”, kies voor “e-mail”en vervolgens naar “Regels voor Postvak IN’. Hier geef je aan wat er automatisch met een binnenkomende mail moet gebeuren. Zo verplaats je hem eenvoudig naar een door jou aangegeven map, of verwijder je de mail automatisch.
  10. Archiveer mails om je inbox overzichtelijk te houden. Het archiveren van mail in Outlook betekent niet dat je jouw mail permanent verwijdert, maar ze uit het zicht bewaart. In Outlook doe je dat eenvoudig door met je rechtermuisknop op een mail te klikken en te kiezen voor ‘Archiveren’.

Inloggen op Outlook of Hotmail

Heb je nog geen Outlook account en wil je een nieuw e-mailadres aanmaken? Kies dan op de site van Outlook voor “Gratis aanmelden” en maak je keuze voor een e-mailadres dat eindigt op hotmail.com of outlook.com.

Je kunt dan zelfs gratis gebruikmaken van Word en Excel. Heb je al een account en wil je op Hotmail inloggen?