Outlook of Gmail, wat is de beste webmail?

Outlook of Gmail?

Outlook en Gmail zijn twee van de grootste en populairste gratis webmail providers. Maar wat is de beste keuze? Outlook of Gmail? Het kiezen van de juiste webmail kan best lastig zijn als je een nieuw e-mailadres wilt aanmaken.

Beide soorten webmail hebben hun eigen handige functies, voordelen en nadelen. De keuze die je maakt is vooral afhankelijk van de hard- en software die je het meest gebruikt.

Gmail webmail

Gmail biedt een schone en overzichtelijke inbox waarin je al je mail eenvoudig sorteert op basis van labels. Regelmatig worden nieuwe functies toegevoegd. Gmail werkt vooral op basis van labels en niet met mappen. Ideaal is ook dat je e-mailaccounts van andere partijen eenvoudig kunt toevoegen, zodat je al je mail in Gmail beheert. Importeren van contacten is ook mogelijk.

Een ander pluspunt is de perfecte integratie met andere diensten van Google, zoals Google Drive en Google Agenda. Je krijgt standaard 15GB gratis opslagruimte voor e-mail. De limiet voor bijlagen is 25 MB.

Outlook

Outlook webmail lijkt heel erg op de mailclient die veel mensen kennen van hun werk of desktop computer. Het overzicht voelt vertrouwd, met mappen en een keuze voor inbox, sent items, drafts en meer. In de rechterkolom zijn al je e-mails eenvoudig te lezen en terug te vinden in een lijst. Een handig pluspunt is het aanmaken van regels, waarmee je e-mails heel gemakkelijk filtert en automatisch in de gewenste mappen laat verplaatsen.

Outlook wordt vooral veel gebruikt voor mensen die webmail zakelijk gebruiken en op die manier overal ter wereld in hun werkmail kunnen inloggen. Je koppelt Outlook eenvoudig met het Office365-pakket, met onder meer Agenda, OneDrive en contacten. Outlook is de belangrijkste concurrent van Gmail.

Outlook of Gmail kiezen?

Welke webmail je kiest hangt vooral af van het besturingssysteem van het apparaat waarop je mail gaat lezen, je voorkeuren en gewoontes. Het kan heel goed zijn dat je op je werk al Outlook gebruikt, waardoor de keuze voor Outlook Webmail voor de hand ligt. Zeker als je dus al een Windows- of Microsoft Office-gebruiker bent, dan is Outlook webmail meestal het handigst. Gebruik je een Android smartphone en veel Google diensten, zoals Drive, Google Agenda en meer? Dan is Gmail een uitstekende keuze. Het is trouwens mogelijk om ook je Outlook-email in Gmail te laten verschijnen.

Zowel Outlook als Gmail hebben voordelen en nadelen. In het kort: Gmail is over het algemeen meer geschikt voor thuis- en privégebruik, terwijl Outlook inloggen vooral geschikt is voor zakelijk gebruik. In de praktijk ben je natuurlijk helemaal vrij om te kiezen.