Outlook inloggen

Outlook inloggen

Inloggen op Outlook?

Wanneer je wilt inloggen op Outlook hoef je maar een paar stappen te zetten. De gratis dienst biedt de mogelijkheid aan om e-mails te ontvangen en versturen. Er zijn verschillende manieren waarop je je e-mail kan inlezen.

De online variant is de meeste gemakkelijke, hierbij log je in op een speciale webpagina van Outlook. De andere manier is door dit account in te stellen op je computer, dit bijvoorbeeld met een speciaal programma dat Outlook Express heet.

Online inloggen Outlook

Wanneer we online willen inloggen op Outlook moet je naar een speciale pagina gaan. Op deze pagina vul je je inloggegevens in. Het eerste wat gevraagd zal worden is je inlognaam. Dit is jouw e-mailadres, dus bijvoorbeeld bartdevries met daarachter @outlook.com.

Ga verder naar het tweede veld, deze is voor jouw wachtwoord. Typ deze is en klik op aanmelden. Nu zal er gecontroleerd worden of het wachtwoord past bij het account, indien dit het geval is ben je ingelogd bij Outlook webmail en zie je al je nieuwe, ontvangen en verzonden berichten staan.

Outlook op je computer

Naast de online variant is het dus mogelijk de mails direct op je computer te bekijken. Dit kan met een e-mailclient. Deze maakt verbinding met Outlook en zal je e-mails downloaden of inkijken. Vaak is er al een emailclient geïnstalleerd op je computer en hoef je enkel deze in te stellen.

Veel gebruikte programma’s zijn Outlook Express of Windows live mail. De kans dat één van deze programma’s op je computer staat is groot. Bekijk in de tabbladen de gegevens om de mail te koppelen. Ook Thunderbird Mail is een veelgebruikt gratis programma.

Outlook van je bedrijf via Outlook webmail

Outlook wordt door veel bedrijven en instellingen gebruikt om hun medewerkers toegang te kunnen geven tot de werkmail. Hiervoor heb je het internetadres van de Outlook server van je werk nodig. dat is meestal de domeinnaam van je werk, met de toevoeging /owa , wat staat voor Outlook Web Access, ofwel Outlook Internet Toegang.

Op deze manier log je met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord van je werk in op de Outlook Mail van je werk. Erg handig! Als je het adres niet weet, vraag dan de systeembeheerder op je werk naar de link.

Outlook webmail instellingen

Zorg ervoor dat je je Outlook e-mailadres en je wachtwoord bij de hand hebt. Deze vul je in bij de inkomende en uitgaande server.

Outlook IMAP instellingen

Gebruikersnaam: Vul hier je volledige e-mailadres in
Server voor binnenkomende e-mail (IMAP): imap-mail.outlook.com
Poort binnenkomende e-mail (IMAP): 993 vink ssl aan
Server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp-mail.outlook.com
Poort uitgaande e-mail: 587

Outlook POP3 en SMTP instellingen

Inkomende POP3 server: pop3.live.com
Uitgaande mailserver: smtp.live.com

Gebruikersnaam: Vul je gebruikersnaam in inclusief @outlook.com

Poort inkomende server (pop3): 995
Poort uitgaande server (smtp): 587

Beveiliging: STARTTLS

Inloggen voor versturen: JA