Outlook inloggen

Outlook inloggen

Wanneer je wilt inloggen op Outlook hoef je maar een paar stappen te zetten. De gratis dienst biedt de mogelijkheid aan om e-mails te ontvangen en versturen. Er zijn verschillende manieren waarop je je e-mail kan inlezen. De online variant is de meeste gemakkelijke, hierbij log je in op een speciale webpagina van Outlook. De andere manier is door dit account in te stellen op je computer, dit bijvoorbeeld met een speciaal programma die Outlook Express heet.

Online inloggen Outlook

Wanneer we online willen inloggen op Outlook dienen we naar een speciale pagina te gaan. Op deze pagina vul je je inloggegevens in. Het eerste wat gevraagd zal worden in je inlognaam. Dit is jouw e-mailadres, dus bijvoorbeeld bartdevries met daarachter @outlook.com. Ga verder naar het tweede veld, deze is voor jouw wachtwoord. Typ deze is en klik op aanmelden. Nu zal er gecontroleerd worden of het wachtwoord past bij het account, indien dit het geval is ben je inlogt op je mail.

Outlook op je computer

Naast de online variant is het dus mogelijk de mails direct op je computer te bekijken. Dit kan met een emailclient. Deze maakt verbinding met Outlook en zal je e-mails downloaden of inkijken. Vaak is er al een emailclient geïnstalleerd op je computer en hoef je enkel deze in te stellen. Veel gebruikte programma’s zijn Outlook Express of Windows live mail. De kans dat één van deze programma’s op je computer staat is groot. Bekijk in de tabbladen de gegevens om de mail te koppelen.

Outlook van je bedrijf via webmail

Outlook wordt door veel bedrijven en instellingen gebruikt om hun medewerkers toegang te kunnen geven tot de werkmail. Hiervoor heb je het internetadres van de Outlook server van je werk nodig. dat is meestal de domeinnaam van je werk, met de toevoeging /owa , wat staat voor Outlook Web Access, ofwel Outlook Internet Toegang. Op deze manier log je met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord van je werk in op de Outlook Mail van je werk. Erg handig! Als je het adres niet weet, vraag dan de systeembeheerder op je werk naar de link.

Ingelogd blijven

Outlook inloggen en daarna ingelogd blijven? Het kan maar is niet altijd verstandig. 

Bij het inloggen dien je je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Hierna is er de mogelijkheid deze gegevens te onthouden. Wanneer je gebruikt maakt van je thuiscomputer kan je dit doen echter bedenk wel dat als iemand anders naar de pagina gaat hij of zij ook bij de e-mailbox kan. Zeker voor openbare computer is het dus niet verstandig deze optie aan te vinken.

Specificaties

Opslagruimte e-mailbox: 5GB

POP3 instellingen

Inkomende POP3 server: pop3.live.com
Uitgaande mailserver: smtp.live.com

Gebruikersnaam: Vul je gebruikersnaam in inclusief @outlook.com

Poort inkomende server (pop3): 995
Poort uitgaande server (smtp): 587

Beveiliging: STARTTLS

Inloggen voor versturen: JA

IMAP instellingen

Gebruikersnaam: Vul hier je volledige e-mailadres in
Server voor binnenkomende e-mail (IMAP): imap-mail.outlook.com
Poort binnenkomende e-mail (IMAP): 993  vink ssl aan
Server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp-mail.outlook.com
Poort uitgaande e-mail: 587

Beveiliging: TLS