Op Hotmail inloggen? Als je daar al een tijd niet meer geweest bent, zul je merken dat de login van Hotmail totaal veranderd is. Het was een gratis dienst van Microsoft. Alle Hotmail-adressen zijn automatisch overgezet naar outlook.live.com. Outlook.com heeft Hotmail inmiddels helemaal vervangen. Nog veel mensen maken gebruik van een oud Hotmail-adres.

Outlook.com is de opvolger van Hotmail

Outlook.com wordt in de zakelijke markt veel gebruikt en is de nieuwe basis van Hotmail. Het ziet er aanzienlijk overzichtelijker uit en lijkt meer op een e-mailprogramma dat op de computer geïnstalleerd is. De reden dat Microsoft Hotmail vervangen heeft door Outlook.com is de concurrentie met Gmail, een populaire maildienst van Google.
Een ander voordeel is dat het nieuwe Hotmail goed samenwerkt met sociale netwerken, zoals Facebook en Twitter. Je ziet bij een e-mail van een Facebookvriend bijvoorbeeld direct wat de laatste berichten van die persoon waren. In de nieuwe Hotmail worden e-mails ook veel aanvoudiger automatisch gefilterd en gescheiden. Je hebt veel minder last van spam. Nieuwsbrieven en social media updates kunnen vanzelf in speciale mappen geplaatst worden.

Oude hotmailadressen nog steeds te gebruiken

Binnen Outlook.com worden advertenties veel minder storend getoond, zoals bij Hotmail wel het geval was. De zoekbalk is kleiner geworden en veel andere onderdelen zijn aangepast. Hotmail lijkt nu veel professioneler en kan op deze manier onder de vlag van Outlook.com nog jaren in de toekomst mee. Oude Hotmail-adressen kunnen gewoon nog gebruikt blijven worden.
Hotmail was vroeger de grootste online e-maildienst, met een marktaandeel van 36 procent van de wereldmarkt. Inloggen op Hotmail.