Hotmail inloggen

Hotmail inloggen

Om bij je Hotmail e-mail te komen moet je inloggen. Dit doe je op een online website van Hotmail. Omdat je inlogt via de webmail variant zal je altijd je wachtwoord en gebruikersnaam moeten invullen. Best lastig te onthouden. Veel mensen kiezen er daarom voor om niet gebruik te maken van deze webmail variant maar om de mail te installeren via een programma op de computer. Hiervoor wordt op Windows vaak Outlook gebruikt. Er zijn naast dit programma veel gratis alternatieven die prima werken.

Een Hotmail e-mailadres

Deze e-maildienst is gratis dus het aanmaken van een nieuw adres kost jou geen geld. Hierdoor is het in korte tijd één van de bekendste e-mailproviders van Nederland geworden. Recent zijn er echter verschillende andere grote (Amerikaanse) partijen die een vergelijkbare over betere dienst aanbieden waardoor het marktaandeel steeds iets minder wordt.

Hotmail inloggen.. De login is weg?

Veel mensen hebben nog een oud Hotmail adres. Wanneer je nu wilt inloggen zie je dat er iets verandert is want de site bestaat niet meer. Dit komt omdat het overgenomen is door Outlook. Inloggen kan nu gewoon op deze pagina waarna je in je vertrouwde inbox terecht zal komen. Het zal even wennen zijn de nieuwe layout van Outlook maar de basis blijft gelijk. Inloggen met je oude Hotmailadres kan nu op de pagina van live.com, die van Microsoft is.

Onthoud mijn gegevens

Wanneer je vaker inlogt op dezelfde computer kan het handig zijn daar je gegevens automatisch aangevuld worden. Zo hoef je niet elke keer weer je wachtwoord en gebruikersnaam in te vullen. Doe dit echter niet op openbare computers aangezien andere mensen dan gemakkelijk jouw e-mail kunnen openen.

Gebruik maken van de ingelogd blijven techniek doe je door bij het aanmelden deze optie aan te vinken. Dit is niet nodig om in te loggen maar dus wel gemakkelijk op bijvoorbeeld je thuis computer.

Specificaties

Opslagruimte e-mailbox: 25 GB

Aantal e-mailadressen: vier

Max grootte bijlages: 10MB

POP3 instellingen

Inkomende POP3 server: pop3.live.com (dus geen hotmail.com!)
Uitgaande mailserver: smtp.live.com

Gebruikersnaam: Vul je gebruikersnaam in inclusief @hotmail.com

Poort inkomende server (pop3): 995
Beveiligingstype: SSL/TLS

Poort uitgaande server (smtp): 587
Beveiligingstype: STARTTLS

IMAP instellingen

Gebruikersnaam: Vul hier je volledige e-mailadres in
Server voor binnenkomende e-mail (IMAP): imap-mail.outlook.com
Poort binnenkomende e-mail (IMAP): 993  vink ssl aan
Server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp-mail.outlook.com
Poort uitgaande e-mail: 587