Hotmail inloggen

Hotmail inloggen

Inloggen op Hotmail?

Wil je inloggen op Hotmail, maar zie je dat deze pagina helemaal is veranderd? Hotmail was één van de grootste gratis webmail sites van Nederland en zelfs de hele wereld. Nog steeds gebruiken heel veel mensen hun @hotmail.com of hotmail.nl e-mailadres als dagelijkse e-mail.

Om bij je oude Hotmail e-mail te komen moet je inloggen. Vroeger deed je dat op de vertrouwde pagina van hotmail.com. Tegenwoordig is Hotmail overgenomen door Microsoft en live onder de naam Outlook.com (niet verwarren met het programma Outlook in Microsoft Office). Hotmail en Outlook.com hebben meer dan 400 miljoen gebruikers wereldwijd. In de zomer van 2013 zijn alle oude Hotmail e-mailadressen overgezet naar Outlook.com.

Hotmail is vanaf toen officieel opgehouden te bestaan, hoewel de domeinnaam @hotmail.com wel behouden is gebleven voor bestaande Hotmail e-mailadressen. Ook in 2021 kun je dus nog steeds op Hotmail inloggen via de site van outlook.com

Een Hotmail e-mailadres

Hotmail is en blijft gratis, dus het aanmaken van een nieuw adres kost jou geen geld. Hierdoor is het in korte tijd één van de bekendste e-mailproviders van Nederland geworden. Helaas is het sinds de overzetting naar outlook.com niet meer mogelijk om een nieuw @hotmail.com of @hotmail.nl adres aan te maken. Wel blijft de dienst altijd gratis.

Hotmail inloggen, de login is weg?

Veel mensen hebben nog een oud Hotmail adres. Wanneer je nu wilt inloggen zie je dat er iets veranderd is, want de site bestaat niet meer. Dit komt omdat het overgenomen is door Outlook. Inloggen kan nu gewoon op deze pagina waarna je in je vertrouwde inbox terecht zal komen. Het zal even wennen zijn de nieuwe layout van Outlook maar de basis blijft gelijk. Inloggen met je oude Hotmailadres kan nu op de pagina van live.com, die van Hotmail bestaat niet meer. Wel werken je oude Hotmail inloggegevens nog wel vua Outlook.com.

Instellingen van Hotmail

Wil je voor je @hotmail.com of @hotmail.nl e-mailadres geen webmail, maar een ander mailprogramma koppelen? Dan vind je hieronder de POP3, SMTP en IMAP instellingen van Hotmail. Met deze informatie stel je jouw Hotmail eenvoudig in op je telefoon, pc of andere device. Ook koppel je op deze manier ook Hotmail adressen eenvoudig in Gmail. IMAP is de aanbevolen variant.

Zorg ervoor dat je je Hotmail e-mailadres en je Hotmail login bij de hand hebt. Je wachtwoorden vul je in bij de inkomende en uitgaande server.

Hotmail IMAP instellingen

Gebruikersnaam: Vul hier je volledige e-mailadres in
Server voor binnenkomende e-mail (IMAP): imap-mail.outlook.com
Poort binnenkomende e-mail (IMAP): 993 vink ssl aan
Server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp-mail.outlook.com
Poort uitgaande e-mail: 587

Hotmail POP3 en SMTP instellingen

Inkomende POP3 server: pop3.live.com (dus geen hotmail.com!)
Uitgaande mailserver: smtp.live.com

Gebruikersnaam: Vul je gebruikersnaam in inclusief @hotmail.com

Poort inkomende server (pop3): 995
Beveiligingstype: SSL/TLS

Poort uitgaande server (smtp): 587
Beveiligingstype: STARTTLS