Hotmail app voor Android of iPhone? Waar downloaden?

Bestaat er een Hotmail app voor Android of iPhone?

Heb je nog een Hotmail account en wil je jouw e-mail direct lezen vanuit een Hotmail app voor Android of iPhone? Sinds 1996 was Hotmail een van de meest populaire webmail adressen.

Met de opkomst van mobiele apparaten op Android en iOS was er vroeger wel een app beschikbaar. Daarin kon je al je mails ontvangen, lezen, maken en versturen.

Microsoft heeft enkele jaren geleden besloten om de Hotmail app niet langer aan te bieden. Alle Hotmail-adressen werden overgezet naar Outlook. Vanaf dat moment was het mogelijk om je Hotmail adres aan Outlook toe te voegen en via de Outlook app voor Android of iPhone je Hotmail te checken.

In 2021 gebruik je dus de Outlook app voor Hotmail inloggen.

Hotmail app? Gebruik Oulook web access of de Outlook app

Wil je jouw Hotmail adres blijven gebruiken via een app? Download dan de Outlook voor Android app, of iPhone. Daarin voeg je jouw Hotmail adres in de app toe en check je al je e-mail op één handige plek op je mobiele telefoon.

Met de Hotmail-app (Outlook voor Android) kun je trouwens ook meer e-mailadressen toevoegen, zodat je alles handig vanuit één plek regelt.

Extra functies van de Hotmail app (Outlook.com)

Het leuke van de app Outlook voor Android of iPhone is dat je er ook andere dingen mee doet. Denk aan functies zoals een agenda en toegang tot belangrijke bestanden of foto’s. Allemaal rechtstreeks vanuit je postvak IN. Ook vind je in de app de bekende Microsoft functies om onderweg te werken, Word, Excel en Powerpoint zijn in de app geïntegreerd.

Hotmail webmail inloggen

Heb je nog een Hotmail adres wat je gebruikt? Alle functies zijn overgezet naar Outlook.com. Via Outlook Web Access kom je bij je Hotmail. Ga naar https://outlook.live.com/owa/ en login. Lees ook meer op onze eigen pagina over inloggen op Hotmail.

Hotmail app downloaden (Outlook)

De officiële Hotmail app van Microsoft bestaat dus niet meer. Wel voeg je jouw oude Hotmailadres eenvoudig toe in de app van Outlook. Download de Outlook app voor Android of iPhone en voeg jouw Hotmail-adres eenvoudig toe.

Gebruik je tegenwoordig vooral Gmail? Dan is het goed om te weten dat je Hotmail in Gmail eenvoudig instelt.

Hotmail instellen in Gmail

Wil je Hotmail in Gmail instellen? Ga dan in Gmail naar ‘Instellingen’, vervolgens naar ‘Accounts’ en klik op ‘POP3-e-mail account toevoegen’. In het volgende venster geef je je oude Hotmail-adres of Live-adres in en ga je door naar de volgende stap.

Vul bij POP Server in: pop3.live.com met als poort 995. Zet ook een vinkje voor het altijd gebruiken van een beveiligde verbinding (SSL). Vul daarna het Live of Hotmail wachtwoord in en klik op de knop ‘account toevoegen’.

Om vanuit Gmail ook mail te versturen alsof je in Hotmail ingelogd bent, vul je bij SMTP-server ‘smtp.live.com’ in op poort 25.

Hotmail wachtwoord vergeten?

Ben je na al die jaren je Hotmail wachtwoord vergeten? Dat kan natuurlijk gebeuren. Ga naar Hotmail inloggen en vraag je wachtwoord opnieuw aan.