HCCnet webmail inloggen

HCCnet webmail

Inloggen op HCCnet webmail?

Op zoek naar de link naar HCCnet webmail? HCC is al in 1977 opgericht door een aantal liefhebbende computergebruikers. Het is in 2021 nog steeds een van de grootste computerverenigingen van Nederland.

Op de website van de aanbieder kun je terecht voor al je digitale vragen. Deze vragen kun je stellen via een van de forums en de helpdesk. Ook worden er regelmatig bijeenkomsten georganiseerd in het land. Als je lid wordt van de vereniging, kun je gebruikmaken van speciale voordelen.

Je ontvangt een aantal keer per jaar een computermagazine en kunt gebruikmaken van verschillende diensten. Zo kun je gebruikmaken van een webmail account. HCC biedt leden de mogelijkheid om overal ter wereld veilig e-mails te versturen. Dit wordt gedaan door middel van de speciale SMTP-server van HCC. Hoe je dit in kunt stellen, kun je teruglezen op de website.

Inloggen op HCCnet webmail

Wanneer je een abonnement afsluit en lid wordt van de vereniging, kun je gebruikmaken van een webmail account. Hiervoor dien je eerst een account aan te maken. Houd je ledenpas bij de hand en ga naar mijnhcc.nl. Vervolgens kun je inloggen met je lidnummer, welke op je ledenpas staat.

Bij de ledenpas heb je een brief gekregen, hierin staat een HCC-code. Dit is het wachtwoord. Vul deze gegevens in en er wordt een account gecreëerd. Wil jij je e-mail op meerdere mobiele apparaten laten configureren? Dan kan je ook instellingen met dezelfde gegevens. Indien je gebruik maakt van meerdere adressen, zal je het per account in moeten stellen.

Instellingen van HCCnet webmail

Wil je voor je @hccnet.nl-mailadres een ander mailprogramma instellen? Gebruik dan deze instellingen:

HCCnet POP3 instellingen
Servernaam: pop.hccnet.nl
Poort: 110 of 995
Beveiliging STARTTLS: SSL/TLS
Gebruikersnaam: Jouw HCC account naam
Authenticatie: Jouw HCC account wachtwoord

HCCnet IMAP instellingen
Servernaam: pop.hccnet.nl
Poort: 993
Beveiliging: SSL/TLS
Gebruikersnaam: Jouw HCC account naam
Authenticatie: Jouw HCC account wachtwoord

HCCnet SMTP instellingen
Servernaam: smtp.hccnet.nl
Poort: 25 of 587 of 465
Beveiliging: STARTTLS SSL/TLSv Gebruikersnaam: Jouw HCC account naamv Authenticatie: Jouw HCC account wachtwoord

Je HCC!net kun je helemaal zelf beheren. De HCC!net mailbox, het instellen van een vakantiemelding, het aanmaken van een een e-mail alias of het activeren van een persoonlijke homepage: je HCC!net is persoonlijk, dus heb je zelf de touwtjes in handen. Je HCC!net beheren kan via https://service.hccnet.nl.