Gmail inloggen

Gmail inloggen

Gmail Inloggen

Webmail van Gmail is geheel gratis, je krijg maar liefst 15 Gigabyte ruimte voor mail en andere bestanden. Eventueel kun je dat tegen een kleine vergoeding met Google One uitbreiden naar 100 GB, waarmee je ook foto’s, video’s en meer opslaat.

E-mail van Google (Gmail) is gratis aan te maken, waarna je een e-mailadres krijgt dat eindigt op @gmail.com. Veel mensen gebruiken zo’n adres al. Het is in korte tijd een van de meest populaire webmail van Nederland geworden.

Gmail inloggen webmail

Gmail inloggen werkt op je smartphone of tablet vaak via een app of programma. Je kunt ook op Gmail inloggen via webmail. Als je inlogt via de webmail van Gmail moet je een wachtwoord en gebruikersnaam invullen.

Je Gmail is meteen gekoppeld aan een Google-account, waarmee je nog veel meer mogelijkheden hebt. Bij Gmail krijg je ook toegang tot Google Drive (gratis bestandsopslag), Google Docs (gratis tekstverwerker) en nog veel meer handige programma’s. Na het inloggen bij Gmail zie je de Gmail inbox, waarbij je meteen gebruik kunt maken van de andere handige functies van Gmail webmail.

Webmail Gmail en Google account

Veel mensen hebben een Gmail adres. Vaak weten zij niet dat een Gmail-account veel meer mogelijkheden biedt, want je gebruikt het ook bij inloggen op YouTube, voor bestandsopslag en het gebruiken van de gratis tekstverwerker en spreadsheet van Gmail en Google.

Inloggen op Gmail gaat erg gemakkelijk via de webmail pagina. Als het inloggen op Gmail gelukt is, hoef je bij de andere diensten van Google niet apart meer in te loggen, erg handig!

Onthoud Gmail inloggegevens

Wanneer je vaker inlogt op dezelfde computer is het handig wanneer je gegevens automatisch ingevuld worden, zodat je niet steeds opnieuw je Gmail wachtwoord en Gmail gebruikersnaam hoeft in te vullen. Bij het aanmelden op Gmail kun je de optie inloggegevens onthouden, zodat je niet meer steeds apart hoeft in te loggen.

Het is aan te raden om dit alleen te doen bij de Gmail webmail op computers waar jij alleen op werkt.

Gmail IMAP server

Inkomende Gmail (IMAP) Server: imap.gmail.com
SSL verplicht: Ja
Poort: 993

Gmail SMTP server (uitgaande mail)

Uitgaande mailserver (SMTP): smtp.gmail.com