Casema webmail

Casema webmail

Met Casema webmail kun je al je e-mail beheren, zonder dat je daarvoor een apart mailprogramma hoeft te gebruiken. Ook zijn er manieren om bestanden op te slaan en je agenda in te zien en verschillende aanbieders waarbij je bij het afsluiten van een abonnement, een e-mailadres kunt aanmaken. Door in te loggen via de online website, maak je gebruik van een beveiligde verbinding en heb je overal toegang tot je e-mail en bestanden. Wat vroeger Casema webmail was, is nu Ziggo e-maildienst. Ze zijn namelijk overgenomen door Ziggo. Hoe kunnen gebruikers van deze overgenomen provider nu hun e-mail beheren?

Overgenomen door Ziggo

Casema webmail is een voorganger van de Ziggo webmail. Verschillende bedrijven, waaronder @home, Chello, UPC en deze provider zijn overgenomen door het bedrijf Ziggo. Mensen die een Casema webmail account hebben, kunnen deze beheren vanuit de e-maildienst van Ziggo. Het is niet meer mogelijk om een ouderwetse inlog aan te maken. Je zal dan een abonnement af moeten sluiten bij deze nieuwe eigenaar of een andere provider. Ziggo is een van de grootste aanbieder van (kabel)televisie in Nederland. Ze bieden verschillende pakketten aan met internet, bellen en televisie.

Beheren van je Casema account

Zoals eerder genoemd is je account te beheren via deze nieuwe aanbieder. Casema is een persoonlijke en verzamel inbox voor alle e-mail. Dit betekent dat je met je account de e-mail van al je accounts kunt beheren, zoals Hotmail en Gmail. Jij kunt je e-mail beheren, maar ook persoonlijke bestanden en foto’s opslaan. Om overal toegang te krijgen tot bestanden, e-mail, foto’s en social media, moet je een online startpagina aanmaken.

Verschillende browsers en apparaten

Casema webmail kun je gebruiken op verschillende browsers, zoals Chrome, Internet Explorer en Firefox. Belangrijk hierbij is om de browser zo up to date mogelijk te houden. Hiermee zorg je ervoor dat je gegevens gewaarborgd worden en blijven. Ook op tablet en smartphone (Android, iOS) kun je inloggen op Casema webmail en je e-mail inzien. Om in te loggen heb je een gebruikersnaam – je e-mailadres – en een bijbehorend wachtwoord nodig.