Caiway webmail

Caiway webmail

De Caiway webmail is een dienst van CAIW. Deze Nederlandse aanbieder van digitale telefonie, televisie en internettoegang heeft als verzorgingsgebied voornamelijk het westen van Nederland. De naam was zelf voorheen CAI Westland. Ook als internetprovider zijn ze eerder onder een andere naam actief geweest, namelijk Kabelfoon. Sinds 2004 is echter de naar CAIW geïntroduceerd en daarmee ook de merknaam Caiway. De letters staan voor de diensten die dit bedrijf aanbiedt namelijk: Communicatie, Amusement, Informatie en Web.

Specificaties Caiway webmail

De Caiway webmail is overal ter wereld bereikbaar op elke computer. Je krijgt bij je abonnement gratis een @caiway.nl e-mailadres. Echter kan het ook zijn dat je al langer klant bent en nog gebruik maakt van een @kabelfoon.nl domein. Ook dit is geen probleem. Inloggen kan met je gebruikersnaam en wachtwoord. Je gebruikersnaam is het eerste deel van je e-mailadres. Is dit dus fam.jansen@caiway.nl, dan is je inlognaam dus fam.jansen.

Wanneer je inlogt via een openbare computer is het belangrijk na gebruik van de Caiway webmail goed uit te loggen. Zo voorkom je dan andere mensen onbedoeld toegang krijgen tot jouw inbox.

Nieuwe adressen aanmaken voor je familieleden? Dat kan! Wanneer je meerder mensen hebt die gebruik willen maken van een adres kan je deze gemakkelijk aanmaken. Zelf tot 4 extra per klant. Je vraagt de adressen aan door in te loggen via je Mijn Caiway.

Aantal e-mailadressen

Een adres aanmaken voor iedereen in je gezin? dat kan door in te loggen op je account. Je kan dan tot 4 extra adressen aanmaken.

POP3 instellingen

POP3 is een manier waarop de e-mails vanuit de server op de computer gedownload worden. Het voordeel hiervan is dat je inbox moeilijk vol kan lopen aangezien je computer vaak veel ruimte heeft. Daarnaast kan je ook offline je berichten lezen.

Kies de .nl indien dit de extensie is van jouw domein, heb je een .net gebruik dan deze variant.

POP3-instellingen

Inkomende serverinstellingen: pop.caiway.nl of pop.caiway.net

Serverpoort: Bij STARTTLS: 110, Bij SSL: 995
Verificatie vereist/identiteitscontrole: ja
Type versleuteling: TLS / SSL

Je gebruikersnaam:  Bij .nl  De gebruikersnaam die u van Caiway heeft gekregen. Voor een .net account uw volledige e-mailadres