Caiway webmail inloggen

Caiway webmail

Inloggen op Caiway webmail?

Op zoek naar het inlogadres voor Caiway webmail? Via Caiway lees je al je @caiway.nl, maar ook je oude @kabelfoon.nl e-mails via je browser, je mobiele telefoon of tablet.

Deze Nederlandse aanbieder van digitale telefonie, televisie en internettoegang heeft als verzorgingsgebied voornamelijk het westen van Nederland. De naam was zelf voorheen CAI Westland. Ook als internetprovider zijn ze eerder onder een andere naam actief geweest, namelijk Kabelfoon.

Sinds 2004 is echter de naar CAIW geïntroduceerd en daarmee ook de merknaam Caiway, die in 2021 staat voor de diensten die dit bedrijf aanbiedt, namelijk: Communicatie, Amusement, Informatie en Web.

Specificaties Caiway webmail

De Caiway webmail is overal ter wereld bereikbaar op elke computer. Je krijgt bij je abonnement gratis een @caiway.nl e-mailadres. Echter kan het ook zijn dat je al langer klant bent en nog gebruik maakt van een @kabelfoon.nl domein. Ook dit is geen probleem.

Inloggen op je Caiway webmail kan met je gebruikersnaam en wachtwoord. Je gebruikersnaam is het eerste deel van je e-mailadres. Is dit fam.jansen@caiway.nl? Dan is je inlognaam dus fam.jansen.

Wanneer je inlogt via een openbare computer is het belangrijk na gebruik van de Caiway webmail goed uit te loggen. Zo voorkom je dan andere mensen onbedoeld toegang krijgen tot jouw inbox.

Nieuwe adressen aanmaken voor je familieleden? Dat kan! Wanneer je meerder mensen hebt die gebruik willen maken van een adres kan je deze gemakkelijk aanmaken. Zelf tot 4 extra per klant. Je vraagt de adressen aan door in te loggen via je Mijn Caiway.

Instellingen van Caiway webmail

Wil je voor je @caiway.nl-mailadres een ander mailprogramma instellen? Dit zijn de serverinstellingen van Caiway e-mail (ook voor oude Kabelfoon e-mailadressen). Controleer voordat je begint eerst of je e-mailadres op .nl of .net eindigt. Daarnaast kent Caiway verschillende adressen, zoals @caiway.nl, @kabelfoon.nl of @caiw.nl. Hetzelfde geldt voor .net-adressen die kunnen eindigen op @caiway.net, @kabelfoon.net of @caiw.net.

Caiway Webmail POP3 instellingen (inkomende server)
Serveradres: pop.caiway.nl of pop.caiway.net
Type versleuteling: STARTTLS (alle certificaten). Is dit niet mogelijk? Kies dan SSL
Serverpoort bij STARTTTLS: 110
Serverpoort bij SSL: 995
Verificatie/identiteitscontrole: Ja

SMTP instellingen Caiway (uitgaande server)
Serveradres smtp.caiway.nl of smtp.caiway.net
Type versleuteling: STARTTLS. Is dit niet mogelijk? Kies SSL
Serverpoort bij STARTTLS: 587
Serverpoort bij SSL: 465
Verificatie/identiteitscontrole: Ja

Gebruikersgegevens van Caiway
Je gebruikersnaam heb je van Caiway gekregen. In de meeste gevallen is de gebruikersnaam het woord voor de extentie @caiway.nl, @kabelfoon.nl of @caiw.nl. Gebruik het wachtwoord dat je hebt ingesteld bij het aanmaken van het e-maiadres.

Caiway IMAP instellingen
Caiway ondersteunt helaas alleen POP3-accounts en geen IMAP of andere soorten accounts.