Autocomplete nu ook in Outlook Webmail

Autocomplete nu ook in Outlook Webmail

Outlook webmail krijgt een functie waarbij de tekst tijdens het typen wordt voorspeld. Dat blijkt uit een bericht op de site van Microsoft. In Gmail bestaat een dergelijke functie al langer.

Tijdens het typen in het Nederlands of Engels worden veelgebruikte woordcombinaties en zinnen in het lichtgrijs tijdens het typen aangevuld. Zodra je op ‘Tab’, ‘Enter’ of de pijltjestoets naar rechts drukt, wordt de tekst automatisch voor je ingevuld. Deze functie wordt ook wel autocomplete genoemd en zorgt ervoor dat je veel tijd tijdens het typen kunt besparen.

Autocomplete in Outlook webmail hetzelfde als Gmail

Microsoft beschrijft de nieuwe functie in een ondersteuningsdocument van Microsoft 365. Daarin staat duidelijk vermeld dat de functie hetzelfde zal werken als de Smart Compose functie in Gmail. Gmail-gebruikers hebben de functie al sinds mei 2018. Daarmee komt de functionaliteit na ruim 2,5 jaar ook beschikbaar voor Outlook Webmail. Wil je tijdens het typen geen voorspellingen zien? Dan kun je de suggesties gewoon negeren, of de nieuwe tekstvoorstellingsfunctie in de instellingen uitzetten.

Met Outlook mails inplannen

Naast de nieuwe autocompletefunctie, introduceert Microsoft in Outlook Webmail ook een functie om het verzenden van e-mails in te plannen. Op die manier hoef je dus niet langer te wachten tot het geschikte moment, maar werk je eenvoudig een aantal uren, dagen of zelfs weken vooruit. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je op vakantie gaat. Ook handig als de ontvanger van je e-mail in een andere tijdzone zit, of de mail pas op een bepaald tijdstip mag of hoeft te lezen.

Automatisch aanvullen al bekend van andere toepassingen

De autocomplete functie kennen veel mensen al van het automatisch aanvullen van internetadressen in webbrowsers. Ook invoervelden van formulieren en zoekvelden hebben de functie vaak al. In Outlook webmail bestond de functie al wel bij het invullen van het e-mailadres van de ontvanger.

Inloggen op Outlook webmail

Wil je direct inloggen op Outlook webmail?